Örgü Örüyorüm

Örgü Örüyorüm
Kendi Ördüğüm Kazak

31 Ocak 2009 Cumartesi

Göz nurunun ördüğü Bebek Şapkası



Nako rekor ip kullandım. 3,5 numarada şiş.
3 ilmek atarak başlanır. 3 ilmeğin ortasındaki ilmek kenarlarından (her 2 kenarındanda) arttırılacak. Diğer ilmekler haraşo örülecek. Arttırma işlemi yanlızca bir yüzden yapılacak. Diğer taraftan tüm ilmekler haraşo örülecek. Yukarıya dogru 23 delik olana kadar arttırma işlemini yapıyoruz.


Sonra 5 sıra düz örülecek. Daha sonra 3 sıra haraşo(önden bakıldığında 3 sıra olacak) sonra yine 5 sıra düz, tekrar 3 sıra haraşo, en son yine düz yapılacak. Aşağıdaki resme bakarsanız daha iyi anlaşılır. Bu örülen kısım başın üst kısmını oluşturuyor. Bunlar örülürken hiçbir arttırma işlemi yapılmayacak


Şimdi kesme kısmını yapacağız. Başştaki ilmeğin ortasındaki ilmek vardıya bu bölümde o ilmek (ortadaki ilmek) kenarlarından attırma yapacağız. Her 2 kenarından da 1 ilmek arttırıyoruz fakat 3 ilmeğide birken alıp kesme işlemi yapacağız. Sıranın en başından başlıyorum anlatmaya...
Baştaki ilmekler haraşo örülecek, ortadaki ilmeğe gelmeden 3 ilmek kesilecek, sonra 1 arttırma, sonra ortadaki ilmek haraşo örülüyor, 1 arttırma daha, sonra 3 ilmek kes ve diğer ilmeklerde haraşo örülerek sıra tamamlanacak. Arkadan hepsi haraşo örülecek. Bu işleme şişteki ilmekler bitene kadar yapılacak. yine 23 delik oluyor bu taraftada.




bir taraftan haraşo, diğer taraftan düz örülecek. Fakat bir ipucu haraşo örülen kısın berenin iç tarafında kalan kısım olmalı. Sonra ters çevirip dikeceğiz o zaman üstte kalacak.
Son sırayı örerken 3 ilmek örüp 1 ilmek cıkaracağız şişten. Bu çıkardığımız ilmekleri sökeceğiz.
Geriye kıvırıp dikiyoruz.






Hiç yorum yok: